Melati - Herdenking Vlag
Melati - Herdenking Vlag

Melati - Herdenking Vlag

€ 39,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 
MELATI - HERDENKING VLAG
Een witte vlag met de Melati, Indische Jasmijn, afgebeeld.  

70x100cm.

Let op: vlaggenstok en houder niet inbegrepen.

DESIGN
Het voormalige Nederlands-Indië werd van 1942 tot 1945 bezet door Japan, bondgenoot van Duitsland in Zuid Oost Azië. Op 15 augustus 1945, kort na de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki, capituleerde Japan. Daarmee kwam officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden.

Miljoenen onderdanen van het Koninkrijk hebben zwaar geleden als gevolg van honger, dwangarbeid, geweld, vernedering en terreur. Op erevelden in Indonesië en daarbuiten liggen 25.000 Nederlandse doden. Vele Indonesische slachtoffers hebben geen speciale begraafplaats gekregen. Bovendien werkte de oorlog door bij miljoenen die de verschrikkingen wisten te overleven.

Jaarlijks staan we op 15 augustus stil bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog en het leed dat een groot en divers deel van onze samenleving diep getroffen heeft en nog altijd doorwerkt tot op de dag van vandaag. Het is een erkenning van hun plaats in de nationale geschiedenis van Nederland en het benadrukt de verbondenheid van ons allen met dit gedeeld verleden.

Indo's Be Like heeft speciaal voor de herdenking een lijn uitgebracht met de Melati.
De Indische Jasmijn dragen we als symbool van respect, betrokkenheid en medeleven.

Bron: www.15augustus1945.nl

Laatst bekeken producten