Melati 1945 - Tee

In meerdere kleuren verkrijgbaar - unisex model.

€ 30,00
Prijs per stuk
Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 
MELATI 1945 - TEE
Een tee van zacht katoen met een ronde halsopening en korte mouwen.

DESIGN
Het voormalige Nederlands-Indië werd van 1942 tot 1945 bezet door Japan, bondgenoot van Duitsland in Zuid Oost Azië. Op 15 augustus 1945, kort na de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki, capituleerde Japan. Daarmee kwam officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden.

Miljoenen onderdanen van het Koninkrijk hebben zwaar geleden als gevolg van honger, dwangarbeid, geweld, vernedering en terreur. Op erevelden in Indonesië en daarbuiten liggen 25.000 Nederlandse doden. Vele Indonesische slachtoffers hebben geen speciale begraafplaats gekregen. Bovendien werkte de oorlog door bij miljoenen die de verschrikkingen wisten te overleven.

Jaarlijks staan we op 15 augustus stil bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog en het leed dat een groot en divers deel van onze samenleving diep getroffen heeft en nog altijd doorwerkt tot op de dag van vandaag. Het is een erkenning van hun plaats in de nationale geschiedenis van Nederland en het benadrukt de verbondenheid van ons allen met dit gedeeld verleden.

Indo's Be Like heeft speciaal voor de herdenking een lijn uitgebracht met de Melati.
De Indische Jasmijn dragen we als symbool van respect, betrokkenheid en medeleven.

Bron: www.15augustus1945.nl

100% biologisch katoen. 

Dit betreft een unisex model, download HIER het maattabel. 
 


 
Laatst bekeken producten