Het voormalige Nederlands-Indië werd van 1942 tot 1945 bezet door Japan, bondgenoot van Duitsland in Zuid Oost Azië. Op 15 augustus 1945, kort na de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki, capituleerde Japan. Daarmee kwam officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden.

Miljoenen onderdanen van het Koninkrijk hebben zwaar geleden als gevolg van honger, dwangarbeid, geweld, vernedering en terreur. Op erevelden in Indonesië en daarbuiten liggen 25.000 Nederlandse doden. Vele Indonesische slachtoffers hebben geen speciale begraafplaats gekregen. Bovendien werkte de oorlog door bij miljoenen die de verschrikkingen wisten te overleven.

Jaarlijks staan we op 15 augustus stil bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog en het leed dat een groot en divers deel van onze samenleving diep getroffen heeft en nog altijd doorwerkt tot op de dag van vandaag. Het is een erkenning van hun plaats in de nationale geschiedenis van Nederland en het benadrukt de verbondenheid van ons allen met dit gedeeld verleden.

Indo's Be Like heeft speciaal voor de 75- jarige herdenking een lijn uitgebracht met de Melati.
De Indische Jasmijn dragen we als symbool van respect, betrokkenheid en medeleven.

Bron: www.15augustus1945.nl


Weergave:


Bezig met laden...
visibility

Melati Herdenking Tee - Dames

Melati Herdenking Tee - Dames

25,00

visibility

Melati Herdenking Tee - Heren

Melati Herdenking Tee - Heren

25,00

visibility

Melati Herdenking Vlag

Melati Herdenking Vlag

34,95


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
.